Close

Infraroodsauna’s en infraroodcabines

T: +31 (0)73 2053090

Medische aspecten

Voordelen voor uw gezondheid

Het gebruik van sauna’s kan voordelen hebben op het gebied van verschillende medische aspecten. Op deze pagina leest u wat een infraroodsauna voor uw gezondheid kan betekenen.

Vermoeidheid, vervuiling, stress en gebrek aan beweging zijn factoren die een bedreiging vormen voor de gezondheid. Sauna’s verminderen stress, helpen bij afvallen en versoepelen de spieren. Als u er van houdt kan saunagebruik lichamelijke en geestelijke ontspanning bieden.

De positieve werking van warmte

Door de warmte in een infraroodsauna zal het lichaam zijn warmte proberen kwijt te raken. De aanwezige zweetklieren in de huid worden aangezet om zweet te produceren. Doordat het zweet verdampt aan het huidoppervlak raakt via de huid warmte kwijt. De stofwisseling kan zo worden versterkt met een sessie in de infraroodcabine. Daarnaast hebben ook de bloedcirculatie en uw huid hier baat bij. Doordat er ook een verhoogde hartwerking ontstaat zal er een betere bloedcirculatie optreden.

Een traditionele sauna zorgt ervoor dat je water en natrium transpireert. Wanneer je een infraroodcabine gebruikt is het ook mogelijk om zware metalen als lood en zink kwijt te raken. Giftige stoffen zoals alcohol, nicotine, cadmium, lood, zink, sodium en nikkel worden afgevoerd door de grote toename van het transpiratieproces. Uw nieren worden zo een beetje ontlast. Het grote vochtverlies wat moet worden aangevuld met het drinken van water heeft tevens een zuiverende werking. Warmtestraling vermindert spanningen, stijfheden, zwellingen, nierspasticiteit en verlicht pijn.

Doordat de hoge indringende temperatuur een soort kunstmatige koortsreactie is wordt de reproductie van virussen en bacteriën beperkt en die van witte bloedcellen (die de weerstand verbeteren) juist gestimuleerd. Voor de eerste tekenen van een verkoudheid of griep kan een behandeling met een infraroodcabine een positieve werking hebben.

Bij hart- en vaatziekten is het verstandig eerst een arts te raadplegen alvorens u een infrarood sessie doet.

medische-aspecten-info

Sport

De Infraroodwarmte zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en maken ze soepeler, dit is vooral interessant voor sporters. Dit werkt beter dan een passieve warming-up, zo kan de sporter makkelijker aan de actieve warming-up beginnen. Geblesseerde of pijnlijke spieren herstellen ook beter door de verhoogde bloedcirculatie en kunnen en nieuwe lichamelijke inspanning beter aan. De flexibiliteit van het spierweefsel neemt toe door de warmte, spierpijn door kou of overbelasting worden verzacht.