Close

Infraroodsauna’s en infraroodcabines

T: +31 (0)73 2053090

Werking

Hoe werkt een infraroodsauna?

Infraroodcabines werden in 1967 voor het eerst ontworpen door Dr. Ishikawa. In het begin werden ze alleen gebruikt in de medische wereld. Sinds 1979 kwam het systeem ook voor particulieren op de markt. In een goede infraroodsauna is de juiste intensiteit ingesteld voor een optimale inwerking op het lichaam. U kunt de sauna op elk moment van de dag gebruiken. Doordat er dubbele wanden worden gebruikt is er een stevige constructie mogelijk en kan zonder toepassing van extra isolatie de temperatuur stijgen tot minstens 60 graden.

Bij minder goede cabines wordt vaak een minimum temperatuur behaald van net boven de 40 graden. Wanneer u niet echt van de warmte houdt kunt u de infraroodcabine ook met de deur open gebruiken. Wel zullen de effecten natuurlijk een stuk minder zijn.

Een infraroodcabine of infraroodsauna is een houten cabine waarin zoveel mogelijk warmte op uw lichaam wordt overgebracht, dit op een zo comfortabel mogelijke manier.

Werking infraroodsauna

De warmte wordt overgebracht op 2 manieren:

  1. De huid wordt door de infraroodstraling verwarmd zonder dat daar warme lucht voor nodig is.
  2. De warme lucht in de cabine zorgt voor warmteoverdracht door geleiding

Bij een beperkte en niet benauwende luchttemperatuur van 40 tot 60 graden wordt er toch al veel warmte overgebracht op het lichaam.

Door beide manieren van verwarming zal uw lichaam een betere doorbloeding krijgen, sneller afvalstoffen afvoeren en transpireren. De infraroodstralen worden zo geplaatst dat ze optimaal op de aanwezige personen in de infraroodcabine staan gericht.

Verschillen

In een traditionele sauna wordt gebruik gemaakt van indirecte warmtevormen om de warmte op ons over te brengen. Allereerst op circulatie van de lucht en dan op conductie, de hete lucht op de huid.
Een infraroodcabine gebruikt een flink deel van de energie om direct met stralingswarmte de huid te verwarmen.  Doordat vooral uw lichaam en niet de lucht wordt verwarmd, is de infraroodcabine in staat u veel efficiënter en dieper te verwarmen.